Ecarr is een partner van Autoschadetraining.nl en biedt EVC trajecten en vakbekwaamheidstoetsen aan.

EVC is een instrument om alle competenties van je medewerkers in beeld te brengen.

Het ervaringscertificaat versterkt je positie op de arbeidsmarkt. Via een procedure voor het Erkennen van jouw Verworven Competenties (EVC) wordt aan de hand van een erkende standaard precies in kaart gebracht wat je aan kennis en vaardigheden precies in huis hebt. Er wordt gekeken in wat je in de praktijk hebt (bij)geleerd, en dit alles wordt vastgelegd in een persoonlijk ervaringscertificaat.

Een ervaringscertificaat is een bewijs van iemands persoonlijke kwaliteit, ontwikkeld gedurende een formeel leerproces op school en verder ontwikkeld via een non-formeel leertraject aan de hand van aanvullende cursussen en en informeel leertraject gedurende je werk en daarbuiten.

 

Voordelen van een ervaringscertificaat:

 • Werknemers staan sterker op de arbeidsmarkt en zijn breder inzetbaar voor de werkgever.
 • Helpt bij interne en externe sollicitatieprocedures voor een nieuwe functie.
 • Draagt bij aan duurzame inzetbaarheid.
 • Helpt bij het in beeld brengen van verdere mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Werkgevers krijgen zicht op kwaliteiten van werknemers.
 • Vak-volwassenheid wordt weerspiegeld aan de hand van erkende branchestandaarden.
 • Door keuzedelen te beoordelen kan de werkgever deze benutten door activiteiten nu branche gecertificeerd uit te laten voeren.

Passend werk geeft werknemers de stimulans hun werk enthousiast en goed uit te voeren. Dit geeft voor de werkgever meer rendement.

Voor het aanvragen van OOC subsidie Klik hier.

Voor persoonlijk advies neem contact op met:      GMTO Opleidingen:     +31 (0)72-5622407   Optie: 2

Erkenningsprocedure

(EVC-procedure 16 weken)

Maak je ervaring zichtbaar en maak stappen in je loopbaan!

In de Erkenningsprocedure van 16 weken ga je je ervaring aantonen in één van de 600 landelijke MBO-Beroepstandaarden. In het Ervaringscertificaat ontvang je de erkenning op je werkervaring die gelijk staat aan het MBO-diploma. Het Evaringscertificaat kun je verzilveren naar het Certificaat van Vakbekwaamheid of het MBO-diploma, waardoor je stappen kunt zetten op de Arbeidsmarkt.

 

Resultaat

Met het Ervaringscertificaat ontvang je de officiële erkenning van de onderdelen van de landelijke MBO-standaard die je hebt aangetoond in het portfolio en het assessment. Je kunt je Ervaringscertificaat verzilveren naar het Certificaat van Vakbekwaamheid of het MBO-diploma.

 

Werkwijze

In een periode van 8 weken toetst je onder begeleiding van een ervaren portfoliobegeleider je ervaring aan de criteria van de landelijke standaard. Je vult een vragenlijst in, waardoor je je ervaring gaat spiegelen aan de criteria van de door jou gekozen standaard. Zo ga je herkennen waar je ervaring overeenkomt met de standaard en waar je wellicht nog ervaring moet opdoen. Verder start je met het samenstellen van een digitaal portfolio. In het digitaal portfolio registreer je je werkervaring en gevolgde opleidingen en trainingen. Verder kun je beroepsproducten opnemen waarmee je je ervaring wilt aantonen, verzamel je getuigschriften en schrijf je relevante informatie.

Na 8 weken wordt je vragenlijst en je portfolio beoordeeld door een ervaren vakassessor. Na de portfoliobeoordeling maakt de vakassessor een afspraak voor het assessment. Dit assessment bestaat uit een interview en een werkplekbezoek. Tijdens dit werkplekbezoek ga je gewoon in je vakgebied aan het werk. De vakassessor observeert je tijdens het werk en waar nodig zal hij je vragen waarom je bepaalde handelingen uitvoert. De ervaringen van het werkplekbezoek en de informatie uit de intake geven de vakassessor de input die nodig is om het ervaringscertificaat op te stellen.  De vakassessor beschrijft vervolgens de erkenning van je ervaring in de landelijke standaard in het Ervaringscertificaat. De beoordeling wordt gecontroleerd door een tweede procesassessor. In week 12 ontvang je het concept Ervaringscertificaat en bespreekt de procesassessor dit met je door. Daarna ontvang je het definitieve Ervaringscertificaat per post.

 

Voor wie

Om een Erkenningsprocedure te starten dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Je hebt relevante ervaring in de landelijke MBO-standaard, waarin je je ervaring wilt laten erkennen.
 • Je beheerst Nederlands of Engels in woord en geschrift.
 • Je bent digitaal vaardig en hebt toegang tot het internet. Je dient verslagen te kunnen schrijven in word en je kunt digitale stukken uploaden.
 • Je kunt beroepsproducten opstellen in je werk en / of vrijwilligerswerk. Heb je geen werkplek, dan bepalen wij in de intake op welke wijze je de beroepsproducten kunt verzamelen.

Voldoe je niet aan de voorwaarden? Bel ons en vraag een maatwerkoplossing!

 

Landelijke MBO beroepstandaarden

Je kunt een Erkenningsprocedure starten in één van de 600 landelijke MBO-standaarden. Indien Ecarr een lopende erkenning heeft op de standaard, dan kun je starten na ontvangst van de EVC-overeenkomst. Indien wij geen lopende erkenning hebben op de standaard, dan dien je rekening te houden met een wachttijd van 4 weken voor wij de EVC-overeenkomst kunnen uitbrengen en je je erkenningsprocedure start.

 

Duur, data en locatie

Na het opstartgesprek heb je maximaal 8 weken de tijd om je ervaring te spiegelen en te beschrijven in de vragenlijst en een digitaal bewijsportfolio op te bouwen. Gemiddeld ben je 16 uur bezig met het invullen van de vragenlijst en 16 uur met het invullen van je digitale portfolio. Daarnaast heb je tijd nodig om bewijsstukken te verzamelen en op te stellen. Je werkt vanuit thuis op het internet en je wordt op afstand begeleid door een ervaren portfoliobegeleider. Na deze 8 weken sluit je portfolio en start de vakassessor met de beoordeling. In week 12 ontvang je het concept van het Ervaringscertificaat en plant de procesassessor een nabespreking in. Je ontvangt het definitieve Ervaringscertficaat daarna in tweevoud per post.

 

Investering

Basisinvestering

De basis investering in een Erkenningsprocedure (EVC) is afhankelijk van het MBO-niveau van de door jou gekozen standaard. Hoe hoger het MBO-niveau, hoe meer werkprocessen te beoordelen en te begeleiden zijn.

 • Erkenningsprocedure MBO-niveau 1: € 1.025,00 exclusief 21% BTW
 • Erkenningsprocedure MBO-niveau 2: € 1.125,00 exclusief 21% BTW
 • Erkenningsprocedure MBO-niveau 3: € 1.295,00 exclusief 21% BTW

 

Herkansing

Indien je onverhoopt een onderdeel van de landelijke standaard niet erkend hebt gekregen, dan ontvang je met het uitbrengen van het Ervaringscertificaat een gratis ontwikkeladvies om het onderdeel alsnog aan te tonen en te laten erkennen. Het tarief van het tweede assessment, waarin deze stukken beoordeeld worden en de investering in een aanhangsel op je Ervaringscertificaat met de erkenning bedraagt:

 • Aanhangsel ervaringscertificaat: € 450,00 exclusief 21% BTW

Inschrijven

Je kunt jezelf op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur telefonisch inschrijven op +31 (0)72-5622407 of een bericht sturen via het formulier op deze site bij inschrijvingen.

 

Voorwaarden

 • Voorafgaand aan het starten van de erkenningsprocedure, sluit je een EVC-overeenkomst.
 • Op trajecten van Ecarr BV zijn de Algemene voorwaarden van autoschadetraining.nl van toepassing

Informatie, advies, brochure, inschrijven.

Voor informatie, advies, een brochure of een inschrijving kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. U bereikt ons telefonisch op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur op +31 (0)72-5622407. U kunt ons ook een bericht sturen met het contactformulier op deze site en wij bellen u terug!