Tips om je goed voor te bereiden op een autoschade training en je rendement te verhogen.

In tegenstelling tot de voorbereiding op een autoschade training volg je als je een marathon gaat lopen een heel schema en vind je een internet dat bol staat van de adviezen. Dat plannen doe je vaak voor: je vakantie, sport evenementen, open dagen enz.. Daar worden hele programma’s voor geschreven en soms zelfs teams voor ingehuurd. Raar eigenlijk dat dit bij de voorbereiding op een autoschade training bijna nooit gebeurd. Dat is erg jammer omdat een goede voorbereiding ook hier het halve werk is. Een goede voorbereiding geeft je meer plezier maar ook zeker meer rendement van een training. Als je een doel hebt, dan ga je er zeker uit halen wat er in zit.

Daarom 5 tips om je goed voor te bereiden op een training:

  1. Weet wat je wilt doen met de kennis die je op de training krijgt aangeboden.

Als ik vraag wat mensen willen met een training, krijg ik totaal verschillende antwoorden. Variërend van:

  • gewoon, mijn diploma halen en dan snel weer vergeten

tot, ……… totaal het tegenovergestelde:

  • zorgen dat de kennis bij mij op het bedrijf gedeeld en ingezet gaat worden en hiermee het rendement verhoogd gaat worden–.

Wat wil je zelf doen met deze nieuwe kennis? Wat wil je werkgever met deze uitbreiding van kennis? Wat willen en kunnen je collega’s met deze kennis? Als je weet welke kennis je na de training wil bezitten, ga je gericht de training volgen.

  1. Weet je welke kennis je wilt hebben na deze training.

Vraag aan jezelf en je collega’s welke problemen zij afgelopen periode tegen zijn gekomen die over het onderwerp van de training gaan. Maak daar een lijst van samen met je leidinggevende en je collega’s. Hier kan jij dan om vragen tijdens de training en een oplossing of antwoord voor krijgen. Dit maakt ook dat het onderwerp van de training meer gaat leven en je beter voorbereid bent over het onderwerp

  1. Weet je wie er baat hebben bij de training die je gaat volgen?

Als er collega’s zijn die ook graag meer informatie willen over de training die jij gaat volgen dan kan jij hen vragen wat zij graag zouden willen weten over dit onderwerp. Ook kan je met hen de kennis en inhoud van de training samen delen. Dat geeft een extra kennisoverdrachtmoment en het geeft voor jezelf de mogelijkheid alles wat aan bod is geweest over dit onderwerp nogmaals te laten passeren. Door wat je aangeboden krijgt tijdens de training te herhalen, blijft er meer dan dubbel zoveel kennis hangen. Dat is wetenschappelijk bewezen.

  1. Weet je wat je doel is met het vergroten van je kennis?

De training die je gaat volgen is een onderdeel van je eigen persoonlijk opleidingsplan. Wil je als werknemer aantrekkelijk blijven voor je werkgever en je branche? Zorg dan voor een persoonlijk opleidingsplan. Dat is je verzekering en je garantie voor het hebben en houden van een baan. Het is jouw toekomst.

  1. Zorg voor vragen.

Als je vragen over de inhoud van de training verzamelt, dan neem je actief deel aan de training. Dit activeert je en zet je aan tot denken. Hiervan krijg je energie en blijf je nog meer fit tijdens de training. Door interactie blijf je actief en geconcentreerd en haal je nog meer rendement uit je training. Hierdoor zorg je voor je eigen energie en je eigen wijsheid.

 

Hoe bereid jij je voor op een autoschade training?

0 reacties

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *