Wat MOET je weten en kennen en wat moet herhaald worden op een training?

Gelukkig is de kennis op de werkvloer de laatste jaren door invoering van de (AST) modulen al flink verbeterd. Toch valt het antwoord van de schadehersteller nog tegen als ik bijvoorbeeld vraag wat de kwaliteitseis van een puntlas moet zijn. Juist deze kwaliteit is erg belangrijk. Van de kwaliteit van de verbinding is de sterkte van de constructie en daarmee de veiligheid afhankelijk. Daarom is het goed om een training na 5 jaar te herhalen en de benodigde basis kennis te herhalen. Waar nodig vullen we dit aan met de technische ontwikkelingen op het gebied van weerstandlassen. Het is belangrijk te weten “hoe en waarom” je een handeling “wel of niet” uit mag / kan uitvoeren.

Wij vinden dat je na een training altijd moet zeggen dat je wat geleerd hebt. Dat je met het geleerde je rendement en kwaliteit kan verhogen. Dat wil iedereen toch?

De ervaring leert dat de aanwezigheid van de benodigde kennis wel erg persoonlijk is. Als we een nieuwe groep gaan trainen die voor een herhalings-training komt ervaren we dat de een zijn vakbladen en vakkennis goed heeft bijgehouden en vaak heeft overlegt met techneuten over een reparatiemethode en nieuwe technieken. Kortom: deze persoon heeft wat hij eerder geleerd heeft in praktijk gebracht en heeft daarnaast ook nog de ontwikkelingen gevolgd.

De ander komt voor een training en denkt na afloop: dat is binnen, training map in de hoek, lekker achteroverleunen en over 5 jaar zie ik het wel weer.

Wij vinden dat je na 5 jaar een herhaling van de basis theorie moet krijgen, dit aangevuld met recente ontwikkelingen en eventueel veiligheid, wet- en regelgeving over het betreffende onderwerp. Dit alles natuurlijk afgesloten met een toets die je laat ervaren of je de kennis over het betreffende onderwerp beheerst en inzicht hebt in de materie.

Heb jij een idee hoe je het liefst een herhalingstraining zou willen zien? Laat het ons weten, we horen dat graag om je het meest optimale aanbod te kunnen doen wat aansluit bij je wensen.

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *